nedeľa 27. októbra 2013

Bratislava Fashion Live - Petra Poórová (písaný článok)

Prišla som asi pol hodina pred prehliadkou. Uvádzačky vysvetľovali ľuďom ako sa sedí, ale aj tak si niektorí ľudia, ktorí prišli na voľný vstup sadali na miesta pre novinárov, alebo pozvaných. Na viacerých miestach prebiehali rozhovory s  návrhármi, alebo si novinári natáčali príspevky do televízie. Keď už sa ukľudnil ruch okolo miest a aj fotografi zaujali svoje miesta, známy hlas z reproduktorov oznámil, že prehliadka sa začne o 5 minút. Začala síce s oneskorením, ale bola to len nepatrná odchylka od času uvedeného v programe.

Na začiatku sa na veľkoplošnej obrazovke premietalo video, v ktorom autorka kolekcie hovorila o jej vzniku a o jej spoluráci s firmou Ozeta.
Kolekcia bola doplnená o originálne šperky z plexi skla v tvare motýľov. Niktoré viseli na retiazkach okolo krku, alebo ako náušnice a iné boli súčasťou šiat.
Kolekcia je veselá, rozmanitá, hravá, odvážna a farebná. Strihovo je jednoduchá a neohraničená. Jednotlivé modely sú variabilné a medzi sebou kombinovateľné. Pánske modely boli inšpirované módov pravých gentlemanov.
 
Prvá modelka bolo dievčatko, ktoré zožalo najväčší potlesk. Jedným modelom bol aj autorkin dobrý priateľ, spevák Miro Jaroš. Po móle si vykračoval s eleganciou a úsmevom na perách.
Z celej kolekcie aj jej podania na móle som mala dobrý dojem. Jej sviežosť a elegancia sa mi veľmi páčili. Páčilo sa mi aj to, že modely neboli zamerané len pre jednu vekovú kategóriu a že v nej boli zastúpené tak farebné ako aj čierno biele modely. Motív motýľov bola tiež veľmi dobrá voľba.

všetky fotky tu 1,

2 komentáre:

  1. zaujímavé počuť niečo o tomto evente :) zvažovala som či ísť pozrieť ale nejak mi nevyšiel čas -_-

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. škoda, že ti nevyšiel čas, prehliadky boli naozaj dobré :)

      Odstrániť