piatok 13. septembra 2013

Autumn/Winter 2013-2014 trends 2.

Farby:
Veľký comeback čiernej, potom khaki, svelé odtiene béžovej a červená.
Materiály:
Vlna, bavlna, zamat, tvíd, džerzej, koža, umelá kožušina.
Šperky:
V módnych kruhoch sa do popredia znova dostávajú masívne šperky s drahými kameňmi, okrem toho sa v obchodoch čoraz častejšie objavujú zlaté, tiež masívnejšie, doplnky . Samozrejme však nezaostáva ani striebro, ostne, retiazky a rôzne zvieratá (ako hady, levy a pod.). V poslednej dobe sa stali trendom tzv. ear cuffs alebo náušnice s nimi spojené a taktiež dvojité prstene. Potom aj gumičky s ozdobami a trendom je aj tzv. hand-chain. Trendom sú aj hodinky (poväčšinou zlatej farby).
Topánky:
Aj im tento rok vládne čiena. Tohto ročný trend by sa dal nazvať cowboysko-motorkárskym. V móde sú členkové čižmičky a "bagandže" rôzneho druhu.
Čiapky a klobúky:
Vládnu tohtoročnej jeseni, pretože sú nie len praktické, lebo zahrejú, ale sú aj skvelým módnym doplnkom. V obchodoch sú trendom najmä čierne klobúčiky a jednoduché vlnené čiapky.
Kabelky:
Tak ako aj u topánok vládne čierna farba a koža. Okrem klasických veľkých kabeliek sa čoraz viac vyskytujú backpacky a rôznymi zaujímavými vzormi.
Vzory a strihy:
Ako som už písala v predošlom článku, trendom tejto jesene je káro. Pri strihoch sa vyskytol návrat k midi dĺžke u šiat a kabátov.

Toto je článok o tom, čo som odpozorvala v Slovenských obchodoch. Keď sa pozriem do obchodov ako Tally Weijl, Terranova, Gate a podobne tak vo výkladoch vidieť niečo ako "rebelský štýl" (vybýjané veci, kárované alebo riflové košele, camo motívy, rôzne legíny a veľa iného) a v obchodoch ako H&M prvky vintage štýlu, ktoré sú veľmi elegantne spracované. Zdá sa mi, že túto sezónu bude naozaj z čoho vyberať a to aj v celkom dobrej cenovej relácii.

Na koniec prikladám pár obrázkov ako ilustráciu k článku (po otvorení článku)



         
   
      
             
zdroje: hm.com, asos.com, tally-weijl.com

5 komentárov:

  1. Nádherné věci, už se nemůžu dočkat podzimních nákupů:)
    Nechceš se vzájemně sledovat? Byla bych moc ráda!

    vik-ladyla.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Love all of the gold pieces!
    http://lexiluthor.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja sa už začínam zásobovať podobnými kúskami:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tá košeľa...potrebujem tú košeľu :D

    OdpovedaťOdstrániť