nedeľa 8. mája 2016

Jarné raňajky

Odkedy na jar vstávam pri východe slniečka každé ráno si s väčšou chuťou pripravujem raňajky. Jarné obdobie prináša veľa čerstvej zeleniny a ovocia. Chcela by som vám ukázať zopár sviežich raňajkových receptov, ktoré sú ľahké na prípravu a chutné. 


1. Čerstvý chlebík s pažítkou
Používam špaldový alebo viaczrnný chlieb z Yeme, kde ho priamo v prevádzke pečú z čerstvých surovín. Už som si zadovážila aj domácu pekárničku a plánujem si vyrábať domáci.
Na chlebík dávam cottagge cheese alebo jogurtovú nátierku a posypem to čerstvo posekanou pažítkou. Podľa chuti môžte aj prisoliť. 

2. Zapečená bruschetta s paradajkami
Chlebík z predošlého dňa stačí nakrájať, pokvapkať olivovým olejom, poukladať naň pokrájané paradajky, osoliť, okoreniť a nechať pár minút zapiecť v rúre. 

3. Avokádové toasty
Na opečené chlebíky poukláme nakrájané avokádo, roztlačíme vidličkou, posolíme, okoreníme a raňajky za pár minút máme hotové. 




4. Chlebík s reďkovkou a vajíčkom 
Reďkovky sú moja ďalšia obľúbená jarná zelenina. Na chlebík natieram tavený syr, poukladám nakrájané reďkovky a vajíčko uvarené na tvrdo. 

5. Vajíčková nátierka s mladou cibuľkou
Táto nátierka je jedna z jednoduchších a v kombinácii s mladou cibuľkou, ktorú teraz možte zohnať na trhoch je naozaj výborná. 


6. Svieže smoothie
Pomixujeme hrsť špenátových listov, jeden malý pomaranč, dozretú hrušku, banán a trochu mrazeného lesného ovocia a máme chutné, svieže a chladné smoothie.

4 komentáre:

  1. mňaaaam,hneď by som si dala nejaký chlebík :) krásne fotky :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vystihla si typy raňajok, ktoré milujem! :) Všetko je to mňamka! :) Super článok :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. super príspevok :) presne podobné raňajky si občas spravím aj ja :) a chystám sa na blogu tiež sharovať raňajkové tipy :D

    OdpovedaťOdstrániť